2004-08-31

The cable guy...

Er ikke meg iallefall... Hvor i alle dager har jeg fått det for meg at Ethernet bruker 3,4,5,6?? (Den bruker 1,2,3,6..) Neste gang sjekker jeg før jeg river i stykker ledningene... Assumption is the mother of all fuck-ups ...

Fikk KiSS-spilleren i dag!

Postmannen kom med KiSS DP-500-spilleren jeg bestilte fra komplett.no! :-D Koblet den opp med dp500serv på Linux-boksen min. Works like a charm.. Fase 2 blir antakelig firmware-oppgradering, mens fase 3 muligens blir DVD-spiller firmware..

Enda en oppsigelse på grunn av blogging

Jeremy Zawodny omtaler at Joyce Park har fått sparken fra Friendster, ingen ringere, på grunn av blogging ... Så jeg får vel passe meg.

Hvilken RSS-leser er den beste?

Jeg lurer fælt for tiden. På hvilket program jeg skal bruke til å lese RSS- og Atom-feeds. En god stund brukte jeg FeedReader. Den er GPL, som er bra. Den gjør et par JavaScript-triks for å lure unna en god del reklame. Det er også bra. Så nå har jeg forsøkt RssReader, FeedDemon, og NewsGator. Alle har sine positive og negative sider. Negativt er det selvfølgelig at ingen av disse er GPL eller Open Source. To av dem koster også penger. Og de to første bruker IE i bakgrunnen, noe jeg gjerne skulle unngått. NewsGator har mulighet for Blogger-posting, og jeg tror tastenavigering er lettere i denne enn i de andre to. Kommentarer ønskes!

NYPD arresterer Bush-motstandere

Bikes Against Bush har blitt arrestert, angivelig for "vandalisme". Han satt innesperret sammen med over hundre syklister som enten deltok på en Critical Mass bicycle ride, eller tilfeldigvis befant seg på en sykkel på feil tid og sted.

2004-08-29

Microsoft påklaget for villedende markedsføring

Det britiske Advertising Standards Authority har avgjort at Microsoft har brutt markedsføringsbestemmelsene når de påstår at "Linux er 10 ganger dyrere enn Windows", uten å påpeke at sammenligningen inkluderte prisen på maskinvaren, og at Linux-løsningen ble kjørt på en IBM mainframe-løsning...

Vil forby reklame på e-post

Aftenposten melder at Regjeringen foreslår å innføre forbud mot å sende uønsket reklame, såkalt spam, på e-post til folk på jobben. Burde ikke fokus rettes mot uønsket reklame sendt til privatpersoner? De fleste bedrifter har råd til å sette opp spamfiltre...

2004-08-28

2000 anvendelser for WD-40

Tacoma Wheelmen har laget en oversikt over 2000 ting du kan bruke WD-40 til. For eksempel: Spray on balcony to keep pigeons away (they hate the smell)

2004-08-25

Think-bilene blir kanskje ikke vraket likevel

Aftenposten melder at Ford likevel vurderer ikke å vrake de rundt 400 Think-bilene som befinner seg i USA.

–Gud velsigne Internett

Ikke alle artister støtter platebransjens forsøk på å begrense bruken av musikk. Björk sier: You know, its ironic that just at the point the lawyers and the businessmen had calculated how to control music, the internet comes along and fucks everything up. God bless the internet.

2004-08-21

Microsoft patenterer 20 år gammel teknologi

Justin Mason melder i sin blog at Microsoft har registrert et patent på funksjonalitet som sudo hadde allerede i 1980 ...

2004-08-20

Amerikansk rett sier at P2P er lovlig

The Register melder at the Ninth Circuit Court of Appeals in San Francisco har avsagt en kjennelse om at desentralisert P2P-programvare ikke er ulovlig. Den sier videre at det ikke er klokt å forandre opphavsrett-lovgivning slik at den hindrer innovasjon bare fordi det passer de vel-etablerte firmaene. En PDF av kjennelsen er tilgjengelig her.

2004-08-19

Forbrukere mot kopisperre

Over 5000 personer har nå signert oppropet mot EMIs kopisperre. Hva venter du på? Skal du kjøpe musikk, anbefaler jeg at du ser på Magnatune — et plateselskap som gir 50% av inntektene direkte til artiesten, og lar deg laste ned musikken som WAV, FLAC og Ogg Vorbis, i tillegg til MP3. Du kan høre på Shoutcast-strømmer før du kjøper noe, og kan til og med velge hvor mye du vil betale for musikken!

2004-08-12

Advokater kommenterer Linux' patent-trussel

eWeek har intervjuet en rekke advokater for å få deres kommentarer til Linux' patent-trussel. Software-patenter er i større grad et symptom på patent-tilstanden i USA enn en indikasjon på at Linux er i patent-trøbbel. Faktum er at proprietære produkter er like utsatt som det Open Source er.

2004-08-05

IBM lover å ikke bruke patenter mot Linux

InfoWorld rapporterer fra en tale IBMs Nick Donfrio holdt på LinuxWorld Conference and Expo i går: "I can say that as an ally that believes in the positive power that the Linux community is having on collaborative innovation, I can assure you we have no intention of asserting our patents against the Linux kernel, unless, of course, we are forced to defend ourselves". Red Hat har lenge hatt en patentpolicy som går mye lengre: Subject to any qualifications or limitations stated herein, to the extent any party exercises a Patent Right with respect to Open Source/Free Software which reads on any claim of any patent held by Red Hat, Red Hat agrees to refrain from enforcing the infringed patent against such party for such exercise.

2004-08-04

–Boikott sperrede CD'er

Venstres Trine Skei Grande sier til Aftenposten at forbrukerne bør boikotte plater med kopisperre. –Jeg skjønner at plateselskapene vil beskytte seg mot piratkopiering, men det kan ikke undergrave forbrukerens rett, sier stortingsrepresentant Trine Skei Grande.

2004-08-01

Fildeling skaper inntekter?

Har du kjøpt musikk, filmer eller programvare etter først å ha lastet den ned via fildeling? Da vil the File Sharing Experiment vite om det. De forsøker å dokumentere inntekter industrien får som en følge av fildeling.